>Agenda kinderen:

>Therapie

Therapie voor kinderen

In de ontwikkeling van het kind speelt bewegen een belangrijke rol. Al bewegend leert het kind zichzelf en de wereld kennen en groeit zijn bewustzijn. De therapie voor kinderen van Zonzijn kan helpen om hun ontwikkeling te stimuleren. Een kind dat zich gemakkelijk in de wereld “beweegt”, bouwt namelijk een goed zelfgevoel op, zodat het zich thuis kan voelen tussen leeftijdsgenootjes, op school en in het gezin. Opvallend bewegingsgedrag kan een diepliggende emotionele oorzaak hebben. Het omgekeerde kan uiteraard ook het geval zijn: een onrijpe of houterige manier van bewegen kan sociale en emotionele problemen tot gevolg hebben. Met therapapie voor kinderen buigen we ongewenste patronen om.

 

Wat is therapie voor kinderen?

Zonzijn biedt psychomotorische kindertherapie voor kinderen die vastgelopen zijn in hun ontwikkeling en dat in hun gedrag laten zien. Uitgangspunt is de eigenheid van het kind en het vertrouwen dat het kind zelf weet wat nodig is om te groeien. Deze therapie voor kinderen is vaak gezinstherapie. Daarom is er ook veel aandacht voor  de ouders/verzorgers om hen meer inzicht te geven in het spel- & bewegingsgedrag van het kind. Doel van de therapie voor kinderen is de vastgelopen ontwikkeling zo snel mogelijk weer op de gang te brengen, waarna ouders en kind in staat zijn op eigen kracht verder te gaan.

 


“Door de training van Claudia kan ik nu beter opkomen voor mezelf. Ook aan de yoga-oefeningen, heb ik veel gehad. Ik gebruik je tips nog vaak.“ Daphne (9 jaar)

 

De kosten voor therapie zijn gelijk aan het uurtarief van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor actuele data zie de kostentabel (link rechts boven aan de pagina). Bent u aanvullend verzekerd, dan kunt u mogelijk een deel vergoed krijgen vanuit uw zorgverzekering.
Mocht uw kind een beschikkking hebben voor therapie vanuit het CJG, dan wordt het betaald volgens de regels van de Jeugdwet.

>Actueel: