>Agenda:

>Referenties

Referenties Wonder(yoga)lessen

 Kinderen

“Yoga is de leukste sport die er bestaat.”

 “Ik leer veel, zoals concentreren en ik krijg er energie van.”

 “Goed voor je zelfvertrouwen. Ik durf nu ook veel meer in het echte leven.”

 ”Als ik thuiskom van yoga ben ik heel rustig en slaap ik beter.”

 

 Volwassenen

“Het geeft me de rust in mijn hoofd die ik zoek.”

 “Goed voor mijn totale functioneren.”

 “Het wekelijkse moment voor mijzelf.”

 “Ik vind hier de bezieling die ik zoek in mijn leven.”

 “Deze lessen hebben alles, inclusief de humor.”

 “Zelfs na tien jaar blijven de lessen me verrassen!”

 “Ik heb nu een betere houding, meer energie en innerlijke rust en leef bewuster in het moment.”

 

Referenties Wondertherapie

Kinderen

“Ik vond het heel leuk om hier te spelen. Eerst was ik stil, maar nu durf ik meer te zeggen.” Hebe (10 jaar)

“Door de training van Claudia kan ik nu beter opkomen voor mezelf. Ook aan de yoga-oefeningen, heb ik veel gehad. Ik gebruik je tips nog vaak.“ Daphne (9 jaar)

"Wij denken dat iedere ouder het volgende wel herkent, je kind zit niet lekker in zijn vel. Wat doe je dan als ouder? Ons kind zat dus niet lekker in haar vel na de zomer.

Andere klas, andere docent en de laatste jaren was het privé een beetje ingewikkeld thuis. Er volgden veel verdrietjes en wij konden het niet meer aanzien.

Ze zat al bij Claudia op de kinderyoga en op een middag heb ik impulsief gebeld en gevraagd of zij iets meer voor ons zou kunnen betekenen.

De volgende dag hadden we een ouderafspraak en een week later ging ons kind voor de eerste keer alleen.


Claudia gaf aan dat het probleem in de weerbaarheid zat en dat we in de basis een prima kind hebben waar niets mis mee is en dat was goed om te horen.

Vanaf het eerste moment was ze na de sessies meer ontspannen, sliep beter en kon weer lachen.

Claudia heeft in ongeveer 10 sessies de weerbaarheid weer terug gebracht  en ons kind staat weer vol verwondering en vertrouwen in het leven.

Soms lukt het even niet om zelf je kind te helpen en met een beetje hulp van Zonzijn kunnen er wonderen worden verricht, in iedergeval bij ons!"

Twee  tevreden ouders en een gelukkig mensenkind

 

Jongeren

“Het heeft me heel lang geduurd om in Deventer en omstreken yogatherapie te vinden. Ik was daarom ook heel blij dat ik bij ZONZIJN terecht kon. Bij zorginstellingen als het GGZ en Dimence ga je vooral te werk vanuit de geest terwijl bij yoga ook het lichaam er bij wordt betrokken. Dit vind ik een belangrijk aspect omdat je niet alleen met praten moeilijkheden op hoeft/ kan (te) lossen. In mijn geval werkte het zelfs vaak beter om door middel van bewegingen, oefeningen en meditaties tot rust te komen.  
Ik heb tijdens de therapie geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en het aandacht te geven op momenten dat het nodig is. Ik heb mijn sterke kanten verbeterd en ik heb ook geleerd om beter om te gaan met mijn zwakkere kanten. Ik heb geleerd steviger in mijn schoenen te staan en angsten te overwinnen (bijv. presentaties geven).  
De werkwijze van Claudia vond ik erg fijn. De sessies werden aangepast aan wat ik nodig had en toch liep er als het ware een rode draad doorheen. Als ik op de sessies terug kijk zie ik duidelijk dat ik vooruitgang heb geboekt! De therapie was absoluut niet eentonig. Er werd gewerkt met verschillende attributen o.a.; kussens, stokken, stoelen, ballen etc. Daardoor was er voldoende afwisseling. Dankzij de openhartigheid, afwisseling en het idee dat ik echt iets ging leren ben ik nooit met tegenzin naar therapie gegaan.” Zahra  (18 jaar)

 

“Ik heb geleerd wat ontspanning is en hoe je kunt ontspannen en ik heb mijn goede conditie weer terug sinds mijn ziekte.” Kimberley (14 jaar)

 

Volwassenen

“Ik heb dat geleerd wat ik wilde leren namelijk;  mijzelf te vertrouwen.” Ilse (30 jaar)

 

“Ik voel me vrijer. Ik heb geleerd om te gaan met mijn kwetsbaarheid. Door duidelijkheid over mijn plaats in het gezin is veel om zijn plek gevallen. Mijn gave, waar ik erg onzeker over was, heb ik nu helder. Ik ben gelukkiger geworden. het traject heeft mij ontzettend veel gebracht, dat het voor mij bijna niet mogelijk is dit in woorden weer te geven.” Nell (63 jaar)

 

"Wat belangrijk was is dat Claudia echt in me heeft geloofd. Ik heb door de therapie mijn zelfvertrouwen weer terug gekregen. Ik heb nu duidelijkheid over hoe dingen in elkaar zitten en heb ik de kracht en moed gevonden om zelf stappen te kunnen nemen. Ik laat de onzekerheid het niet meer winnen van mijn innerlijke wil, dat geeft rust. Ik ben sterker nu, wat mijn doel was voor dit traject!" Wendy (39 jaar) 

 

Ouder en kind

“Hij heeft veel geleerd en is zich meer bewust geworden van de dingen om hem heen. Met een rustige benadering van mijn kant, gaat het ook veel beter met luisteren. Hij voetbalt nog steeds (op jou advies) en heeft veel vriendjes. Hij is helemaal in zijn element. Dank je wel voor jouw hulp.” Wietske, moeder van Rob (8 jaar)

 

Referenties Wondertrainingen

Kinderen

Wonderyogalessen aan alle klassen van de Wilpsedijkschool:

“De Wonderyoga was leuk. Wij hebben allemaal dingen geleerd om je te concentreren en wij hebben allemaal spelletjes gedaan.” Anoniem

 

“Wonderyoga is tof! Ik vond de Wonderyoga erg leuk en leerzaam. Ik vond het leuk om te doen en je bent er goed in.” Thijs

 

“Ik vond de Wonderyogalessen heel leuk en heel ontspannend en ook wel effectief. Je werd er veel rustiger van. Ik hoop dat we nog een keer yoga krijgen. P.s. Je had leuke spelletjes.” Lieke

 

“De Wonderyoga was heel leuk en ik heb er veel van geleerd! Ik vond het erg fijn toen je op je matje mocht liggen en dat je rust had en dat je je op je adem moest richten en dat je naar een punt kon kijken en dat je kinderen zo diep mogelijk in de ogen kon kijken en dat je je dan moest concentreren”. Van de laatste keer vond ik leuk dat je van alles samen ging doen en tegen elkaar dingen deed en leerde hoe “stop” te zeggen.

Volgens mij vonden alle kinderen het heel erg leuk!” Lisa

 

“Ik vond Wonderyoga heel erg leuk, vooral om de dingen die je dan weer kunt leren of de andere kinderen beter leert kennen. Ik vond dat we hele leuke dingen gingen doen en ik hoop dat je weer komt, want ik vond het echt heel leuk!.” Kayleigh

 

“Ik vond bij de Wonderyoga leuk dat je op je matje dieren moest nadoen, maar ik vond de spelletjes nog wel het leukst. Het was leuk en gezellig.” Anoniem

 

“Ik vond het super leuk. Ik had veel geleerd en jij was een hele lieve juf.” Femke

 

“Ik vond het hartstikke leuk om yoga te doen. Ik heb geleerd om me beter te concentreren. Ik heb veel lol beleefd, omdat het soms grappig was.” Annelotte

 

Jongeren

Wonderjaar (voorheen Jongleeft!):

“Ik heb het hier altijd erg naar mijn zin. Hier heb ik geleerd om de mensen om me heen meer te waarderen. En ik heb ook geleerd om mezelf meer te waarderen wie ik ben, want voor ik hier kwam was ik vaak depressief en zag alles negatief, maar ik zie alles nu veel positiever. Dus voor degene die aankomend jaar willen gaan doen: ik raad het je echt aan, want je gaat heel anders de wereld in kijken.” Sabine (16 jaar)

 

“Jongleeft! is voor mij echt uniek en had ik voor geen goud willen missen! Je leert zo veel over jezelf, je talent, je draak (valkuilen) en hoe je bent in relatie tot anderen, en daarnaast is het waardevol om nu al zo veel kennis te krijgen van het leven. Verder zijn het allemaal geweldig leuke en lieve mensen waar je samen het jaar mee doorgaat en leer je elkaar heel écht kennen. Je hebt met elkaar zowel heel veel lol en plezier, als goede gesprekken terwijl je gezellig zit rond een paar kaarsjes. Bovenal kan je helemaal jezelf zijn en leren in een veilige en warme omgeving. Je zult mij hier vast nog vaak zien komen." Jasmijn (19 jaar)

 

“Deze plek is voor mij gewoon levensbelangrijk. Je leert er de essentiële dingen over jezelf. En ja zeg nou zelf, zonder jezelf kom je toch nergens in je leven?” Mirte Maria (16 jaar)

 

“De laatste jaren heb ik naar mijn idee het meeste geleerd, gekeken naar mijn gehele leven. Dit heeft te maken met het feit dat ik mij pas een paar jaar bezig houd met de dingen die ik écht leuk vind om te doen, maar daarbij ook door wat ik geleerd heb tijdens het Jongleeft! jaar. Ik ben van huis uit nogal sceptisch ingesteld, waardoor ik niet snel dingen aanneem die volgens anderen de waarheid zijn. Maar ondanks deze instelling heb ik wel besloten om open en nieuwsgierig dit jaar in te gaan, waardoor ik heel veel geleerd heb. Jongleeft! heeft me vooral structuur en rust gegeven in het punt waar ik nu sta in mijn leven.

Ik vond het aan het begin van het jaar vooral leuk om de 'manier van denken' te leren kennen. Want ondanks dat deze vorm van denken niet veel ruimte geeft voor eigen interpretatie, geeft deze theorie juist wel de ruimte om het naar je eigen persoon in te vullen. Het heeft voor mijzelf veel duidelijk gemaakt op filosofisch gebied. Het lijkt namelijk alsof hier op elke levensvraag een antwoord is. Nu weet ik niet of dit ook daadwerkelijk voor elke levensvraag geld, maar het idee dat ik mijzelf gerust kan stellen enkel doormiddel van denken is voor mij al de moeite waard.

Daarbij heb ik ook erg kunnen genieten van de gehele gastvrijheid en de steun die ik heb gekregen van de mensen met wie ik al die weekenden heb doorgebracht. Want wanneer je er veelvuldig van bewust wordt gemaakt dat de persoonlijkheid vaak in de weg staat voor het ontwaken van je ware essentie en talent, is het al snel de persoonlijkheid die aan de kant wordt gezet. Iets dat niet alleen veel tijd scheelt, maar er ook voor zorgt dat je in contact komt met mensen op een manier die anders misschien wel onmogelijk was. Ik vond het ook erg fijn om te beseffen dat ieder mens een meerwaarde heeft op de wereld en dat deze optimistische manier van levensbeschouwing op een verassend praktische manier zijn uitwerking heeft. Op zowel lange als korte termijn. Voor mij persoonlijk heeft het er voor gezorgd dat ik vaker bewust ben van het moment waar ik in leef, in plaats van het maar altijd doorgaan met een leven waar je misschien niet voor gekozen hebt in de eerste plaats.” Marten (19 jaar)

 

“Ten eerste zal ik even zeggen, ‘waar blijft de tijd’? Ik heb nog maar even en dan moet ik al weten wat dit jaar voor mij heeft betekent, ik zal kort beginnen. Bijna alles heeft veel betekend! Ik kan het maar met zo weinig mensen hebben over al deze mooie mysteries in het leven, en in jezelf! JongLeeft! Betekent vriendschap en heel veel liefde en wijsheid. Wijsheid waar je even voor moet gaan zitten. Ik heb hier de meest mooie dingen meegemaakt die je niet kunt beschrijven. Zoveel geleerd van elkaar over jezelf! Ik heb het mooiste van iedereen gezien, van de natuur en ook van mezelf. Ik ben bang, boos, lief, verdrietig en aardig geweest en op al deze momenten waren er mensen voor je of juist als ik dat wilde helemaal niemand, stilte.

De dagritmes hier zijn vreselijk en toch weer geweldig. Je leert hier om echt álles uit je dag te halen. De ochtenden zijn echt prachtig hier. Je wordt hier samen met de aarde en natuur wakker, tenminste zo voelt het. Hier ben je echt even los van alles. Net een vliegtuig eigenlijk. Je kijkt even neer op jouw leven. Je stopt even met je normale leven en bedenkt hier wat je wilt met het leven en hoe. Je staat letterlijk en figuurlijk stil. En om dit dan te delen met geweldige mensen is super! Ook heb ik veel gehad aan mijn talent benoemen: puur zorgen. Ik voel me hier echt thuis en dat is het mooiste wat er is.

Ik heb hier natuurlijk ook veel gelachen en gespeeld. Het is zo fijn om in een groep te leven die je begrijpt. De momentjes voor jezelf vond en vind ik geweldig, dat doe ik thuis nooit en je voelt hier gewoon een soort sfeer wat zegt: Het mag! Geen verplichtingen en geen dingen aan je hoofd. Ik hou van deze plek en van deze mensen, voor altijd!” Sterre (16 jaar)

 

“Jongleeft! heeft heel veel voor mij gebracht. Het heeft mijn leervraag laten uitkomen en misschien nog wel beter en mooier dan ik had verwacht.

Ik ben erachter gekomen wat ik wil en wie ik ben. Ik ga hier niet alleen nu (studie kiezen etc.) maar ook in de toekomst nog veel aan hebben. Bedankt.” Heleen (17 jaar)

 

“Het jaar heeft mij erg veranderd. Het was vernieuwend te zien, dat door opdrachten, meditatie, koken, lessen en gesprekken, je je dagelijks leven, de dagelijkse bezigheden, kan veranderen. Je gedachten op een rij, wat minder twijfel, wat relaxter, minder stress, leren helemaal jezelf te zijn, in jezelf te geloven en de kracht te vinden om dit mogelijk te maken.” Marie-Hélène (16 jaar)

 

“Voordat ik aan deze cursus begon, had ik het gevoel van: “past het wel bij mij, zulke weekenden waarbij je veel over jezelf nadenkt?” Toen heb ik een weekje getwijfeld, maar ik heb toch gezegd: “Ja, ik wil meer over mezelf te weten komen en weten hoe ik met dingen om moet gaan!” Achteraf ben ik erg blij dat ik het heb gedaan. Ik heb leuke mensen ontmoet die elkaar respecteren en die nu inmiddels hele goede vrienden zijn. En het is vooral leuk omdat je niet weet wat er in een weekend gaat gebeuren; zo zijn we naar de bioscoop geweest, hebben we film gekeken, gepraat over jezelf, gemediteerd, de ‘Latifa’ gedaan (een soort rustige oefening waarbij je je hele lichaam aandacht geeft). En uiteraard de dagopening en dagsluiting. Dit leerjaar heeft veel effect op mij gehad. Ik weet nu mijn draak, mijn talent, mijn leervraag en mijn kracht. Ik heb positieve punten gezien, maar er zijn ook negatieve punten naar voren gekomen. Ik ben er ook achter gekomen om anders naar dingen te kijken. Zelf merk ik in mijn gedrag niet veel, maar wel in mijn hoofd. En één ding weet ik héél zeker, het eten is hier erg lekker!

De waarde van Jongleeft! voor mijn leven is dat ik leuke mensen heb ontmoet en mijzelf in situaties beter herken.” Lennart (16 jaar)

 

“Grappig is dat Jongleeft! over een jaar verspreid is maar dat het toch met gemak een jaar opvult. En dat jaar is voor mijn gevoel snel voorbij gegaan.

Ik hoopte dat ik mezelf beter zou leren kennen en dat is gelukt doordat ik mijn draak en mijn leervraag nu heb! Vooral met mijn draak had ik moeite, omdat ik die voor Jongleeft! niet echt kon benoemen, en doordat ik er echt mee zat. Door mijn draak vond ik een deel van mezelf minder betrouwbaar. Ik ken mijn draak nu goed, en kan er mee omgaan. Hierdoor kan ik mijn gevoel om mensen dichter bij mezelf te laten, en dus volledig te vertrouwen, weer ruimte geven. Ik zeg daarmee niet dat mijn draak volledig getemd is, en ik heb er nog moeite mee, maar we kunnen in één huis leven.

In Jongleeft! verschijnt, en bekijken wij, weer een heel ander aspect van het leven. We zijn veel verder gegaan dan de oppervlakkigheid. We zijn verdergegaan dan de illusie. Wat ik hier ook fijn aan vond is dat het niet alleen over jezelf gaat maar ook over andere mensen. Waardoor je hen ook beter kan begrijpen en helpen. Wij zijn op de goede weg om geleerden van het leven te worden! En dat is voor ons, jongeren, op deze leeftijd een erg goede start voor de rest van je leven.

Ik heb erg genoten van het leerjaar, het was echt tof om elkaar door zo’n jaar heen te leren kennen, en het was gewoon fantastisch!!” Iskander (16 jaar)

 

Volwassenen

Training Mindfulness voor professionals:

“Het was een inspirerende dag met vele ervaringen die ik ga mee nemen in mijn werk, ook voor mijzelf een goede ervaring!” Floortje

“Zeer inspirerend op het gebied van mijn ontwikkeling als therapeut.” Anoniem

“Deze dag heeft gebracht dat ik ervaren heb hoe ik binnen mijn werk Mindfulness kan gebruiken.” MP

“Een verademing voor alle theoretische keurslijven in het reguliere.” C.v.L.

 
Stagiaires

"Voor mijn opleiding, psychomotorische therapie en bewegingsagogie, heb ik mijn derdejaarsstage gelopen bij ZONZIJN. Een stage bij ZONZIJN was de juiste combinatie voor mij aangezien ZONZIJN verschillende mogelijkheden heeft te bieden. Er worden yogalessen en kindertherapieën gegeven, waardoor ik mijzelf, als stagiaire kon vernieuwen, verbreden en verbeteren. Het fijne om stage te lopen binnen een eigen praktijk is het feit dat je van alles mee krijgt. Natuurlijk, voor de hand liggend de lessen en therapieën voorbereiden. Het geven en afronden van de therapie, maar daarnaast ook een deel uit maken van het bedrijf. Je krijgt alle ins en outs mee en je wordt er volledig in opgenomen.

De stagebegeleiding van Claudia heb ik als erg prettig ervaren. Ze is een open en eerlijk naar je. Ze wil je super graag helpen in je ontwikkelingsproces. Ze weet je te doorgronden, uit te pluizen hoe het in elkaar zit en ze laat jou onderzoeken wat jij nodig hebt om je te ontwikkelen. Ze geeft jou tips en trucs hoe je het kunt doen in de yogalessen en in de therapie. Je bent in het hier en nu met in gedachte de wens en wil van het kind.

In dit half jaar tijdens mijn stage bij ZONZIJN, ben ik veel van mijzelf tegen gekomen. Hoe denk ik, wat voel ik hierbij en hoe gedraag ik mij hierdoor? Wat wil ik graag bereiken? Waar wil ik echt voor gaan? Hoe ga ik dit doen? Ik heb veel geleerd over het aanbieden van kinderyoga en mocht proeven aan het zien en geven van kindertherapie. Een geweldig half jaar met meer bagage voor in mijn rugzak! Nogmaals, Claudia bedankt!!" 
Berdien  

<h1>zonzijn.nl sitemap:</h1> <a href="https://www.zonzijn.nl/home">Welkom</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/kinderen">Kinderen</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/lessen-voor-kinderen">Lessen</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/therapie-voor-kinderen">Therapie</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/training-voor-kinderen">Training</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/agenda-kinderen">Agenda</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/jongeren">Jongeren</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/lessen-voor-jongeren">Lessen</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/therapie-voor-jongeren">Therapie</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/training-voor-jongeren">Training</a><br /> ---<a href="https://www.zonzijn.nl/wonder-gave-training">Wonder Gave Training</a><br /> ---<a href="https://www.zonzijn.nl/wonderjaar">Wonderjaar</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/agenda-jongeren">Agenda</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/volwassenen">Volwassenen</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/lessen-voor-volwassenen">Lessen</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/therapie-voor-volwassenen">Therapie</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/training-voor-volwassenen">Training</a><br /> ---<a href="https://www.zonzijn.nl/persoonlijke-training-voor-volwassenen">Persoonlijk</a><br /> ---<a href="https://www.zonzijn.nl/professionele-training-voor-volwassenen">Professioneel</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/agenda-volwassenen">Agenda</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/ouder-en-kind">Ouder &amp; kind</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/lessen-voor-ouder-en-kind">Lessen</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/therapie-voor-ouder-en-kind">Therapie</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/training-voor-ouder-en-kind">Training</a><br /> --<a href="https://www.zonzijn.nl/agenda-ouder-en-kind">Agenda</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/aanbod">Alle aanbod</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/algemene-informatie">[algemeen]</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/over-zonzijn">Over ZONZIJN</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/algemeen">Algemeen</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/referenties"><b>Referenties</b></a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/downloads-publicaties">Downloads</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/kosten">Kosten</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/links">Links</a><br /> -<a href="https://www.zonzijn.nl/contact">Contact</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/motorische-therapie">Motorische therapie</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/lichaamsgerichte-therapie">Lichaamsgerichte therapie</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/psychomotorische-kindertherapie">Psychomotorische kindertherapie</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/actueel">Actueel</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/agenda">Agenda</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/contactformulier">Contactformulier</a><br /> <a href="https://www.zonzijn.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br /> <!-- <pre> Array ( [verify_user] => Array ( ) [forms] => Array ( [application] => Array ( [opleidingen_aanbod] => Array ( ) ) ) ) </pre> -->